training missionaries for life!
Vi snakker med ekspertene

 

Hei!

 

Jeg håper du har hatt en fin uke!

 

Og jeg? Ja, denne uken har vært fin. Den har hatt sine utfordringer, som alltid. Én utfordring var å prøve å mestre en god teknikk på langrenn.

 

Jeg fant raskt ut at jeg ikke er noen ekspert.

 

Jeg er nemlig fra England, og I England gjør vi ikke alle disse vinterfriluftsgreiene. Men vent, før du går til din neste e-post, jeg har funnet to eksperter som vet hva disse vinterfriluftsgreiene går ut på. Så for å gi deg en liten smakebit og noen tips før Påsketreffet som snart kommer, så ga jeg dem noen spørsmål. De har til og med en utfordring til deg hvis du leser siste spørsmål.

 

En ting til før jeg begynner. Når vi snakker om utfordringer, så sa jeg at det skulle være en overraskelse denne uken. Du kan se den i slutten av denne e-posten også. Mor deg!

 

La meg presentere deg for Kristoffer Myklebust (KM) og Richard Havstein (RH); Norges egne vinterfriluftsgreie-eksperter.

 

Adam: Kristoffer og Richard, her er første spørsmål: Hvor lenge har dere drevet med vinteraktiviteter i Norge?

 

KM: Jeg har aldri drevet aktivt med noen vinteridretter, men jeg har alltid vært glad i vinteren og aktivitetene som følger med snøen.

 

RH: Hele livet; 24 år.

 

Adam: Fint. Nå skal Påsketreffet holds i Lillehammer. Er dette egentlig et godt sted for vinteraktiviteter? I så fall, hvorfor?

 

KM: Ja, Lillehammer er et supert sted for utendørsaktiviteter om vinteren. På Lillehammer er det noe for alle, enten man foretrekker slalom, hopp, langrenn eller andre friluftsaktiviteter. Lillehammer er spesielt kjent for et fantastisk bra løypenett for langrenn, og om man ønsker høyfjell er det også innen rekkevidden.

 

RH: Ja, veldig flott! Fordi det er kort vei til skiløyper og slalåmbakker.

 

Adam: Fint. Jeg er glad for at dere begge nevnte det med ulike aktiviteter. Noen har spurt om priser for å leie langrenn- og slalomski. Hvis du vil ha noen svar på dette, kan du ta en titt i det vedlagte pdf-dokumentet.

 

Neste spørsmål: Hva mener du skal til for å ha en perfekt skidag?

 

KM: Det er vanskelig å si hvilke forhold som gir den beste turen, men passe kaldt og sol legger jo alltid et godt grunnlag for en trivelig tur.

 

RH: Gode venner, strålende sol, 5 minusgrader, god flyt/bra føre og en lang tur.

 

Adam: Å ja, I jeg var i Lillehammer i januar og det var kaldt! Minus 13 grader. Heldigvis regner vi ikke med at det blir like kaldt i påsken. Gjennomsnittstemperatur i mars er mer komfortabel og nærmere Richards ønske. Så det er noe å se fram til!

 

Til slutt det siste spørsmålet: Har du en utfordring til våre lesere?

 

KM: Den viktigste utfordringen må være å kose seg mest mulig på alle skiturene slik at man kan ta vare på de gode minnene i lang tid fremover.

 

RH: Å stake 2 mil med skjøyteski i relativt flatt terreng.

 

Adam: Tusen takk, gutter! Så her er deres utfordringer. Vil du prøve deg på dem? Du få i alle fall en god mulighet til dette på årets Påsketreff!


Helt til slutt, her er første episode av en spesiell videoserie. Mine venner ga meg noen ski-utfordringer. Her kan du se hvordan det gikk!

 

Mvh,
Adam

 

 

Ønsker du å få mer info om Påsketreffet? Husk å melde deg på her til Påsketreffets nyhetsbrev på e-post!

 

neste